30.06.2022
Начало » Ричтрак

Ричтрак

ричтрак

Ричтрак

Ричтрак – това е вид складова техника за подреждане на стоки под прав ъгъл с тесен проход, предназначен за манипулиране на единични товари с интерфейс за стелажи. Тези машини са предназначени да работят в тесни пътеки и са най-добри за съхранение и извличане на палети в стелажи. Те са проектирани с два външни крака, които спомагат за разпределението на тежестта на товара и един комплект колела отзад. Ричтраците обикновено се намират в приложения като хладилно складиране, тесни пътеки, обработка на дълги товари, товарене и разтоварване на камиони. Ричтраците се предлагат в стотици конфигурации, за да отговарят на вашия специфичен склад и приложение. Ричтракът с универсална стойка позволява на оператора да гледа удобно право нагоре, докато съхранява и прибира товари. С универсалната стойка водачът може да гледа напред с отворен изглед, когато манипулира и съхранява палети. Както и да гледа посоката на движение, когато се движи машината. Вилковият товарач с ричстанция или странична стойка има отделение, която е предназначена да позволи на операторите да променят позициите си през цялата смяна.

Ричтрак

Обработката на товари в складове изисква множество движения и маневри, често в затворени пространства и на височина. Ричтраците са специално създадени за тези условия и гарантират изключително ефективна работа във високостелажни складове. Освен изключителната им маневреност, специалните дисплейни и асистиращи системи поддържат водача, за да му позволят безопасно и бързо боравене. Например, те автоматично регулират скоростта на повдигане и движение или прецизно компенсират колебанията на мачтата при определени модели. Дизайнът на кабината на водача и мачтите осигурява оптимална всестранна видимост. В допълнение, кабината на водача и елементите за управление са разработени въз основа на индивидуалните ергономични изисквания на водача. Например, в подлакътника и кабината на Linde е интегриран модем за водача, който прави възможна работата на водача без умора. Допълнително оборудване, като панорамен брониран стъклен покрив, повишава безопасността на водача в тесни стелажни пътеки и при боравене с товари на височина.

Системи за подпомагане

Всички модели са изключително рентабилни за обслужване благодарение на компонентите с ниска поддръжка и дългите интервали за поддръжка. Компаниите могат да изберат подходящия ричтрак за своите изисквания от широка продуктова гама. В зависимост от модела, височината на мачтата може да достигне до около 14 метра с товароподемност до 2,5 тона. Множеството точки за наклон са основната му характеристика, която помага за намаляване на умората на оператора. В тесни складове с високи стелажи гледката и пространството за маневриране често са ограничени. Ричтраците помагат на водача с подходящи дисплеи и асистиращи системи. Това прави манипулирането на товара по-безопасно и по-ефективно. Например системата за подпомагане на водача автоматично регулира скоростта около завои. Дисплеите, показващи теглото на товара и височината на повдигане. Предоставят на водача необходимата информация за безопасно транспортиране и подреждане на товари, като същевременно осигуряват бързи работни цикли.

Безопасност и ефективност

Автоматичните повдигащи действия, като амортизация в крайна позиция или скорост на движение, зависима от височината, също подобряват безопасността и ефективността. Това означава, че ричтраците могат да маневрират безопасно и бързо, дори в тесни пространства и условия на работа в складове. Днешните ричтраци комбинират модерен стил с най-съвременно инженерство, за да ви осигурят изключителни нива на производителност. Проектирани с мисъл за производителност, издръжливост и рентабилност, нашите ричтракове се отличават със своята висока ефективност. Както и превъзходна ергономичност и ниски нужди от поддръжка. Можете да очаквате да видите повишена производителност от вашия шофьор и ричтрак, като същевременно спестявате от сметки за обслужване, ремонт и енергия. Всичко това води до по-ниски общи разходи за експлоатация. Ричтраците са сред най-популярните видове складово оборудване. Те се използват в много складови приложения, където се изисква висока плътност на съхранение или бързо съхранение и извличане на стоки. В зависимост от избора на модел и мачта, нашите ричтракове могат да се повдигат на нива до 13 метра на високи стелажи.