30.06.2022
Начало » Информация за подемна техника

Информация за подемна техника

информация за подемна техника

Информация за подемна техника

Като цяло има до 60 параметъра, чийто брой се увеличава или намалява в зависимост от вида на задвижването. Дизайна на компонентите, стандартите на производителя. Помислете за редица параметри, които са от решаващо значение при избора на подемна техника. Електроинсталацията е най-важният елемент на товарача, неговото сърце. Основните характеристики на това устройство, които определят работата на подемната техника, включват ниво на шум, разход на гориво. Съответствие с екологичните стандарти, обем, номинална мощност и въртящ момент. По вид на електроинсталацията се разграничават като дизел, газ, бензин, газ/бензин, както и електрокари. Видът на задвижването е пряко свързан с последващите условия на използване на подемна техника. Така че, за работа на открити работни площадки или вътре в добре вентилирани помещения, са подходящи опции с дизелов или бензинов двигател.

Издръжливост и безопасност

В затворени помещения е по-рационално да се използват проби от газ или газ/бензин с товароносимост до 9 тона, оборудвани с газова система. Вместимостта на газовите бутилки, с които са оборудвани газокарите, е от 30 до 50 литра. Като разходът на гориво варира от 20 литра на ден при пълно натоварване. Въпреки това, досега в някои страни, поради лошо изградена мрежа от бензиностанции. Този тип товарач все още не е толкова разпространен, колкото в западните страни. Най-екологичният и икономичен вариант за използване на закрито са подемна техника, оборудвана с електрическо задвижване. В този сегмент има няколко типа, единият от които е представен от модели с асинхронни захранващи блокове за променлив ток без поддръжка. Херметичният дизайн на тези захранващи блокове предотвратява навлизането на мръсотия вътре, което прави технологията за променлив ток ефективно средство за решаване на проблеми в трудни условия. Съчетано с ниска консумация на енергия, издръжливост и безопасност.

Маневреност и издръжливост

Функцията за автоматично спиране предотвратява спонтанното връщане назад, като по този начин намалява риска от инциденти на хоризонтални и наклонени повърхности. Специални изисквания се поставят към подемната техника, която ще работят в трудни условия. Например при изключително високи или ниски температури, при висока влажност, както и при тежки товари. Ако машината ще се използва в помещения с висок риск от експлозия. Трябва да се предпочитат специални взривобезопасни модели. В ситуации, в които се планира продължителна, интензивна работа. Изберете машини с подобрена скорост на повдигане и спускане на товара, маневреност и издръжливост. Не по-малко влияние върху характеристиките на машините оказват маршрутът и състоянието на повърхността, по която ще се транспортират стоките. Ако говорим за първия фактор. Тогава маршрутът означава дължината на разстоянието, наличието на изкачвания и остри завои. Спускания по маршрута, ширината на прохода, размерите на стелажите.

Работа с подемна техника

За да бъдат по-продуктивни в трудни условия, компаниите оборудват оборудването си с редица функции. Те опростяват движението и повишават безопасността. Типът на повърхността определя с кои гуми трябва да бъде оборудвана машината. Така че за движение по неравен терен е рационално да се използват пневматични гуми, които са закупени от магазин. Високата амортизационна способност се комбинира с достъпна цена. При работа на обекти, осеяни със строителни отпадъци или други опасни предмети, трябва да се монтират устойчиви на пробиване гуми. Например плътни супереластични гуми, изработени от еднокомпонентна многослойна плътна гума, за да се предотврати повреда на гумите. В същото време тези гуми са по-твърди и не гарантират правилното ниво на защита срещу вибрации.

Ефективност на работа

Специфични условия на работа. Друг важен параметър на подемната техника, който определя последващата ефективност на работата е височината за повдигане на товара или вилиците. Така че за съхранение на стоки на второ ниво на стелажи са подходящи стандартни модели с две секции мачти и височина на повдигане до 3 метра. За повдигане на продукти на по-голяма височина се използват товарачи с трисекционни мачти. Ако планирате да работите с машината в затворени пространства, например в товарни контейнери или железопътни вагони, или в помещения с тесни пътеки, модели с функция за свободно въртене. Това означава повдигане на вилиците без промяна на общата конструктивна височина на мачтата са подходящи. Всъщност видът на подемната система също играе важна роля при избора на товарач. На пазара има модели, които в допълнение към вилиците са оборудвани със специални сменяеми приставки, например захващане за бали. Което ви позволява да адаптирате товарача към специфични условия на работа и товароносимост.

Сигурност

Специфични условия на работа. Извършването на товаро-разтоварни операции е авариен и травматичен процес, особено когато става въпрос за работа с тежки товари, в тесни или екстремни условия. Ето защо при избора на подемна техника е необходимо преди всичко да се обърне внимание на експлоатационните фактори, които служат като гаранция за безопасността на работните операции. Така че, за да се намали рискът от повреда на товара и нараняване на оператора, повечето съвременни подемни техники са оборудвани със специална система. Също толкова важно е създаването на комфортни условия на работа, които намаляват натоварването и умората на оператора. Това се улеснява от замислената ергономия на кабината, както и от различни опции и функции, които са предназначени да намалят шума. Да подобрят видимостта и да осигурят лесно, гладко управление. Попълването на персонала на оборудването е обезпокоителен и финансово скъп бизнес. Така че факторът на цената често играе решаваща роля при избора на оборудване за товарене.

Блог